Pure Power

Pure Power is een groothandel in houtpellets en staat voor hoge service en een stabiel aanbod van duurzame houtpellets van hoge kwaliteit. Pure Power werkt B2B in Nederland, België en Noordwest Duitsland.

Gezien de huidige energieprijzen is substitutie van bijvoorbeeld aardgas door houtpellets voor vele bedrijven voordelig (ook zonder subsidies). Pure Power levert gecertificeerde houtpellets van hoge kwaliteit aan huis in bulk en in big bags op basis van gunstige langetermijncontracten. Daarnaast levert Pure Power aan een selecte groep wederverkopers pellets in 15kg Pure Power zakken voor de particuliere markt.

ENplus

Pure Power is als handelsbedrijf ENplus-gecertificeerd. ENplus is gebaseerd op de Europese norm EN 14961-2 dat hoge eisen stelt de kwaliteit van houtpellets. De kwaliteit en duurzaamheid van de houtpellets wordt gecontroleerd door wereldwijd erkende, onafhankelijke certificatie-instellingen.

Pure Power werkt alleen met gecertificeerde leveranciers en controleert ook zelf de kwaliteit van de houtpellets. Tevens let Pure Power op de duurzaamheid van de grondstoffen en van het transport.

Organisatiestructuur

Pure Power is een dochteronderneming van de WWR NL. In Nederland heeft WWR twee dochterbedrijven: Pure Power B.V. en het energiebedrijf Energon B.V. Deze werken respectievelijk aan het distribueren van biomassa (premium houtpellets) en het realiseren van totaaloplossingen voor duurzame warmte.